Select Page

Donnerwetter

DONNERWETTER ARTWORK:

donnerwetter-donnerwetter

Pictured above is the album cover of 'Pavlov Beauty Saloon' by Donnerwetter, released in 2016 on Butler Records

DONNERWETTER PRESS PHOTO’S (CREDIT: LOUISE TE POELE & ARIANE VAN GINNEKE):

donnerwetter_band_print-credit-louise-te-poele

persfoto-donnerwetter-live-_-credit-ariane-van-ginneke

DONNERWETTER BIOGRAPHY:

DONNERWETTER DONNERWETTER

De avontuurlijke Arnhems/Nijmeegse band Donnerwetter presenteert op zaterdag 14 januari een heruitgave van het debuutalbum plus bonustracks. ‘Veel nummers op onze eerste plaat, waaronder ‘Silent One’, ‘Ego’, ‘Dance’, ‘Dressed Up’ en ‘In The City’ maken deel uit van onze huidige live favorieten, vandaar dat we het album op onze eerste festivalshow van 2017 uitbrengen. Het voelt goed om het nieuwe jaar af te trappen met een optreden op Noorderslag en gelijk veel krakers uit onze live set opnieuw op een studioalbum te presenteren’, aldus frontman Rocco Ostermann. Het openingsnummer van het album, ‘Dance’, wordt tevens voorzien van een gloednieuwe en bizarre videoclip.

Het debuutalbum werd aanvankelijk alleen verkocht bij liveshows van de band, ging voorbij aan pers en platenzaken en is dus met recht een onontdekt pareltje te noemen. Het album, uitgegeven in eigen beheer, verkocht namelijk snel uit en na de release van de tweede plaat ‘Pavlov Beauty Saloon’ (mei 2016) nam de vraag naar deze eerste toe. Ostermann: ‘We zijn trots op onze rauwe eerste plaat en we willen nieuwe liefhebbers nu ook bekend maken met de studioversies van onze livesongs.’

De plaat is voorzien van nieuw artwork en vier extra nummers. Drie bonussongs zijn opgenomen bij het eerste (!) optreden van de echte Donnerwetter line-up: Rocco Ostermann, Wout Kemkens, Matthijs Stronks en Mike Visser. De vierde bonustrack ‘Mosquito Man’ werd opgenomen tijdens de ‘Pavlov Beauty Saloon’ sessies en vormt een muzikaal hoorspel.

Donnerwetter speelt op zaterdag 14 januari om 21:15u in de Marathonzaal op Noorderslag 2017. Samen met de heruitgave van de debuutplaat een uitgelezen moment om de Donnerwetter Dopamine tot je te nemen!

Donnerwetter maakt psychedelische roots met het venijn van punk. Het Arnhems-Nijmeegs viertal laveert tussen dansbare filmmuziek, de groovende oerdrift van garagebands en donkere romantische sferen. Bij Donnerwetter zit niet de dood, maar het leven de band op de hielen. Altijd op zoek naar de kick van de Donnerwetter Dopamine! De intense liveshows klinken alsof Wilco, MGMT, White Denim, The Cramps, 16 Horsepower en Grizzly Bear samen het podium beklimmen en ze Nick Cave als bezwerende frontman hebben gestrikt.


PlatoMania: “De caleidoscopische rock van de band hypnotiseert, verleidt en verwart.”


3VOOR12: “Zanger Rocco zingt recht uit het hart. Dat hoor je, dat voel je, dat zie je. Melancholiek met ballen.”

DONNERWETTER PAVLOV BEAUTY SALOON

Donnerwetter is een avontuurlijk Arnhems-Nijmeegs viertal dat zowel ragfijn als intens laveert tussen filmmuziek, het groovende oergevoel van blues- en garagebands en donkere romantische sferen. Bij Donnerwetter zit niet de dood maar het leven de band op de hielen. De bezwerende liveshows van internationaal allure roepen herinneringen op aan grootheden als Nick Cave, Howlin’ Wolf, Madrugada, Beach Boys, The Beatles en Captain Beefheart.

De band verblijdde menig concertzaal, festival, theater en proletenkermis met ontzettend melodieuze songs en virtuoos samenspel. Donnerwetter speelt spacy, spectaculair, maar altijd dusdanig groovend dat zelfs de motorisch gestoorden onder ons feil- en faalloos hun lijven kunnen laten schudden. We weten allemaal dat wat je aan den lijve ondervindt, zich in vlees vastbijt en levenslang in hart en geheugen vestigt. Lees in de voorgaande zin gelijk de ambitie van de band richting de luisteraar.

Columbus had een rendez-vous met zijn eitje, boven Einsteins weelderige haardos verscheen een helder gloeilampje en Donnerwetter bouwde ‘Pavlov Beauty Saloon’. Een magnetisch oord waarnaar je keer op keer terug zult keren. Het is er vol van verhalen, dromen, verwachtingen, vol van lelijkheden en van schoonheden. Het barst er de van ideeën en virtuoze reflexen van vier mannen die op zoek zijn, maar naar wat eigenlijk? Een manier om met de werkelijkheid om te gaan? Willen ze die zogenaamde realiteit, strak in de ogen kijkend, hypnotiseren en hun wil op leggen? Ga het horen op het tweede album ‘Pavlov Beauty Saloon’ en zien bij de ‘Welcome to Pavlov Beauty Saloon’ clubshows in het najaar van 2016.

De pers over ‘Pavlov Beauty Saloon’:

“Pavlov Beauty Saloon is een prachtig rockalbum, heeft raakvlakken met jawel, David Bowie en The Doors, en is, daar ben ik van overtuigd, het beste Nederlandse rockalbum van 2016. Reken maar.” (Heaven, 8,5/10)

“Verreweg de meest originele en geslaagde Nederlandse alternatieve rockplaat van 2016.” (Mpodia,  8,5/10)

“Pavlov Beauty Saloon doet je van de ene verbazing in de andere vallen… Hier raken we voorlopig niet op uitgeluisterd.” (Lust For Lfe, 4/5)

“De caleidoscopische rock van de band hypnotiseert, verleidt en verwart.” (Mania)

“Donnerwetter maakt muziek voor mensen die naar muziek durven te luisteren die ze nog niet kennen, maar die ze misschien altijd al wel een keertje hadden willen horen. Intrigerend, dus! Live ook een aanrader!” (BluesMagazine, 8,5/10)

“Donnerwetter levert met ‘Pavlov Beauty Saloon’ een rijk, creatief en divers album af.” (RockMuzine, 8/10)

“De vreemde stijl die komt bovendrijven werkt echter heel goed en dat komt mede doordat het kwartet muzikaal-technisch de vloer aanveegt met hun meeste collega’s.” (Music Maker, 4/5)

“Gewoon doorgaan met dit soort eigenwijze albums maken, geen concessies doen, Blues en Rockcliché’s vermijden en dan kan Donnerwetter nog jaren mee.” (Written in Music, 4/5

“Overal word je geraakt door deze virtuoze en hypnotiserende composities… Je blijft er naar luisteren, je vindt altijd weer iets nieuws.” (Vinyl 50)

“Het is goed doorrookte rock voor bij je glas whiskey, goed gerijpt en met een lekker vies randje.” (FileUnder)

“Theatraal en onvoorspelbaar, maar ook pakkend en melodieus.” (Gitarist)

Donnerwetter resumé

Live in De Wereld Draait Door (08/01/2016 bekijk hier de minuut en bekijk hier het nummer voor de uitzending) | Live in de ochtendshow van Giel Beelen op 3FM (07/09/2015, bekijk de ochtendshow hier )Wereldrecord ‘meeste versterkte liveoptreden binnen 24 uur’ (06/09/2015, bekijk hier de aftermovie) | OOR Talent (2015) | Popronde (21 shows, 2015) | Lott Festival (DE) Weihnachtskonzert (2015), Valkhof Festival (2015& 2016), Oerol (2015 & 2016),  Pedro Pico Pop (2015), Festyland (2015), Mañana Mañana (2014), Zwarte Cross (2014) | 7’’ single Dance (2014) | LP Donnerwetter (2014, uitverkocht!) | Uitverkochte releaseshow Luxor Live kleine zaal (2014) | CD & LP Pavlov Beauty Saloon (13 mei 2016) | Donnerwetter Day (14 mei 2016 met o.a.

André Manuel, Automatic Sam, MNHM) aftermovie hier | Video single Trumpoline hier | La Truite Magique (B) (augustus 2016) | Huntenpop (augustus 2016) | Artist in residence Kasteel Baexem (september 2016) |

 

BAND BEZETTING
Rocco Ostermann:                Gitaar, zang
Wout Kemkens:                    Gitaar
Matthijs Strongs:                  Keyboard
Mike Visser:                           Drums

LINKS
Website:                    http://www.donnerwetterband.com/
Facebook:                  www.facebook.com/donnerwetterband
Twitter:                      www.twitter.com/Donnerwetter_NL
Instagram:                 www.instagram.com/donnerwetter_nl
Youtube:                    https://www.youtube.com/channel/UC19xm-hRbYf_iAdRvFZUsiQ

YouTube video ‘Trumpoline’: https://youtu.be/8SjTR8pbEdY

CONTACT
BOOKINGS NL
Lexicon Bookings
Frank Kimenai
E-mail: frank@lexicon-bookings.com

BOOKINGS EU
Babe Management
Bart Becx
E-mail: info@babe-management.com

LABEL
Butler Records
Stefan  Hayes
E-mail: Stefan.hayes@bertus.com
Phone: +31 (0)102641589

download