Select Page

Mercy John

MERCY JOHN ARTWORK:

mercyjohnalbum

MERCY JOHN PRESS PHOTO (CREDIT: SANDER VAN DEN BERG):

mercy-john_c_sander-van-den-berg_1

 

MERCY JOHN BIOGRAPHY:

MERCY JOHN THIS AIN’T NEW  YORK

Voor veel muzikanten zijn hun ‘roots’ erg belangrijk en daardoor direct herkenbaar in de nummers die worden geschreven. De plek waar je vandaan komt, wat je op jonge leeftijd hebt meegemaakt, wie je heeft beïnvloed en hoe je bent gevormd. Voor Mercy John zijn z’n roots bijna allesbepalend en onmiskenbaar aanwezig in zijn songs. Hoe kan het dan dat artiesten en bands als Tom Petty, Bruce Springsteen, Ryan Adams en The Jayhawks doorklinken in het werk van de Brabander?

Natuurlijk is Mercy John wel eens in Amerika geweest, Nashville bijvoorbeeld, waar het schrijven van songs net zo makkelijk gaat als thuis. Dat thuis ligt in een klein dorp in Brabant. “Misschien wel een goede voedingsbodem voor Nederlandse Americana”, zegt John, geboren op de dag dat Nederland in de vorige eeuw werd geteisterd door de zwaarste sneeuwstorm ooit, opgegroeid midden in het Brabantse niemandsland . “Ik keek heel mijn jeugd uit over de velden en speelde met kinderen uit de buurt altijd in de bossen. Ik ben beschermd opgevoed, ver van de grote wereld. Wel met veel tijd en ruimte om muziek te maken, op mijn twaalfde repeteerde ik al met mijn eerste band in een van de loodsen.”

De beschermde en afgelegen jeugd deed Mercy John dromen van een nog onbekende wereld en het avontuur. Op wat latere leeftijd ontdekt hij al reizend en zoekend naar dat avontuur dat juist thuis de plek is waar het hart ligt. En dat de wereld misschien wel erg groot en soms maar moeilijk te begrijpen is.

Op zijn nieuwe album ‘This Ain’t New York’ dat begin 2017 via Butler Records zal verschijnen, beschrijft Mercy John zijn wereld, vol angst en geluk, liefde en verdriet. Mercy John nam het album in 2016 op met zijn vaste band onder leiding van producer Gabriël Peeters.

Het eerste album, Five More Days & A Matter of Somewhere (uitgebracht onder de naam John Henry) kreeg lovende kritieken en werd door kenners binnen het genre bejubeld. Willem Jongeneelen (BN De stem, OOR) noemde het “Een dijk van een Americana plaat van eigen bodem”. Aansluitend op de release van het debuut speelde Mercy John zowat in heel Nederland en was hij te horen op Radio 1, Radio 2 en 3FM.

BAND BEZETTING
Mercy John:               zang, gitaar
Rolf Verbaant:          gitaar, pedal steel, backing vocals
John Maasakkers:   drums, backing vocals
Kirsten Boersma:    piano, Hammond, backing vocals
Tom Zwaans:             bas

LINKS
Website:                   www.mercyjohn.com
Facebook:                 www.facebook.com/mercyjohn
Twitter:                     https://twitter.com/mercyjohnmusic
Instagram:               https://www.instagram.com/mercyjohnmusic/
YouTube:                  https://www.youtube.com/channel/UCdAybB4nwWpokheerLr44XA

YouTube video ‘Break Apart With Me’: https://youtu.be/n4D8Ag8MHSE

CONTACT
Management
The Hidden Track
Jasper van den Dobbelsteen
E-mail: info@thehiddentrack.nl
Phone: +31 (0)627865885

BOOKINGS NL
Monkeyman
Kees Spruit
E-mail: info@monkeyman.nl
Phone: +31 (0)497540054

LABEL
Butler Records
Roel van der Lugt
Email: roel.vanderlugt@bertus.com
Phone: +31 (0)102641528

download